Alla inlägg under augusti 2007

Av Michael - 26 augusti 2007 18:37

med hela familjen då Susanna åker tillbaka till Örebro imorgon och Inger och jag åker till Californien på lördag.

Dagen till ära  så grillade vi fläskfilé och champinjoner. Eftersom det tar lite längre tid att grilla hel fläskfilé så gick det åt två folköl som hittades i kylen, en Norrlands Guld och en Falcon bayerskt, smaken ska vi väl inte prata om .. det är öl och ingenting annat. Under tiden grillen blev klar för grillning och att köttet skulle bli färdiggrillat så gick rotfruktsgrytan klar i ugnen och rödvinssåsen puttrade på spisen.


Till denna måltid drack vi Two Oceans från 2006, ett rödvin från Sydafrika med en blandning av Cabernet Sauvignon och Merlot, detta vi gjorde sig riktigt bra till maten. Senare under kvällen serveras vaniljglass och vinbärsmos.


Av Michael - 26 augusti 2007 11:07

Nu sitter man här, klockan är elva på förmiddagen och man har just ätit frukost. Gårdagskvällen ringer fortfarande i öronen precis som det gjorde 1975 :-)

Kvällen var lyckad på alla sätt och vis, vi bjöds på sill och potatis till förrätt och grillat till huvudrätt, där fanns kyckling, fläskfilé och entrecote. Detta sköljde vi ner med vin (hustrun) och Mariestads öl till undertecknad. Klockan 22 så satte coverbandet Discotation igång, utklädda i scenkläder från 70 talet och med en energi som steg i samma takt som promillen hos många av gästerna. I alla pauser så spelade Staffan låtar från 70 till dags datum

Klockan 01:30 cirka så avgick färjan tillbaka till stan och den var full!! Såg att det blev en hel del människor kvar på ön till en senare båt men nattkylan gjorde att vi ville åka hem.


Idag så ska gräsmattan klippas, mat ska inhandlas, kläder till resan ska plockas fram så det blir inte så mycket softa idag.

Av Michael - 25 augusti 2007 13:46

Jag måste väll skriva någonting om gårdagen först. Jobbade som vanligt i mitt anletes svett fram till klockan 16, åkte sen hem och bytte kläder och kollade posten. Sen var det tid att hämta hustrun från hennes jobb och efter det så begav vi oss till butiken för att handla för kvällen. Det blev "seafood" till en kostnad av 690 kronor men det smakade därefter också. Senare under kvällen så tittade vi på Oceans13 vilket var en film som aldrig skulle ha gjorts, två stycken är på gränsen till en för mycket.

Det var fredagen.

Idag var vi nere i city och shoppade lite piketröjor och en munkjacka så att jag har lite nytt och snyggt att ta på over there.

Ikväll är det "russindisco" på Elba och självklart är undertecknad med hustru på plats :-) Vankas det musik, mat, öl och gamla bekanta så nog fan är vi där. Nu ska jag softa fram till det är dags att åka, skjuts både till och från hamnen är ordnad så man behöver inte bekymmra sig om taxi eller buss.

Av Michael - 24 augusti 2007 11:38

Kolla själv här


Själv siktade jag högt :-)


Av Michael - 24 augusti 2007 11:01

Åldersfascism breder ut sig i landet sverige mer och mer. Man räknas som slut innan man fyllt 45, erfarenhet inom branchen räknas inte utan företagen vill ha unga (gärna under 20) och dom får riktigt låg lön och arbetar hur mycket som helst.

Hur tror svenska företagare att det ska gå med deras företag i framtiden när man anställer ett gäng loosers? Dessa individer kommer så småning om att inse att dom är fetlurade och därmed börja söka nya jobb eller börja studera.

Genom att anställa äldre med erfarenhet så behöver man inte lära upp utan inkörningstiden blir mycket kortare än om man tar en ung, utan erfarenhet.

Nu tror ni kanske att jag är en gnällig gammal gubbe men där har ni fel, jag har ett bra jobb med en bra lön. Det ända som drar ner allt är pendlingen... detta jävulska påfund som blivit mer och mer vanligt och inte mindre jobbigt när man är beroende av SJ aka Satans Jävlar.

Kontentan är att jag sökt jobb en hel del i min hemkommun och i de flesta fallen så har jag inte hört ett skit. Och då ska man veta att det råder brist på IT tekniker nu.

Men som man säger borta i väst "what goes around, comes around"

Av Michael - 22 augusti 2007 09:08

:-) Och vädret utanför fönstret ser riktigt hyfsat ut, gråtunga skyar och småregn, ett perfekt arbetarväder (men vem har semester nu? ).


Hade tänkt grilla ikväll men det blir nog att kura inomhus istället.

Av Michael - 21 augusti 2007 16:15

Efter att ha tittat i zippos blogg och sett en liten grön tönt så bestämmde jag mig för att göra samma test.


Som synes blev det lite coolare resultat för mig


Av Michael - 21 augusti 2007 15:55

Som man kunde misstänka så vågade läkaren inte ta bort hela nageln med roten nu på grund av infektionsrisken (dyrt som fan att söka läkare i US of A), så det blev att rycka halva för att få bort ett nageltrång.

 Ida kommenterade så vackert mitt förra inlägg och det inlägget kräver kanske en förklaring.

För tre år sedan fick jag in foten under motorgräsklipparen och stortån fick ta smällen (ja, bilder finns för den morbide) och efter det så har den nya nageln alltid växt ut snett vilket inneburit nageltrång och/eller blånagel när jag joggat. Detta skulle nu åtgärdas genom att man tar bort roten till nageln och vips!! alla bekymmer är borta :-) Nu kommer detta att ske i oktober istället.


Jag kommer nog att återkomma i ämnet

Ovido - Quiz & Flashcards