Alla inlägg under september 2007

Av Michael - 22 september 2007 19:33

eller är det bara min fru som är tidsoptimist? Alltid ute i sista minuten, alltid stress innan man kommer iväg. Varför är det på det sättet?

Av Michael - 22 september 2007 18:52

Ikväll är det dags för den årliga kulturnatten i stan. Som vanlig så kommer vi att köpa brända mandlar, stekt strömming på hårdbröd och sedan lyssna på hustrun när hon och hennes kör sjunger gospel. Jag tycker att det är trevligt med kulturnatta för då är stan full med "vanliga människor" och det händer saker och ting i alla gathörn. Vid slottet brukar gycklarna och vikingarna hålla till, jag tycker för min del att det är det trevligaste. Mycket eld .. det gillar jag.

Nu ska jag bara få i mig lite mat sen är det dags för avfärd. 


Av Michael - 22 september 2007 17:03

Dysleximässan var väl sådär kan man tycka. Helt prisvärd var den inte. Dock var en föreläsare riktigt intressant, han var själv dyslektiker och dela med sig av sina erfarenheter på ett roligt och intressant sätt. Den mannen var behållningen för dagen.

Av Michael - 22 september 2007 10:45

Idag ska Camilla och jag besöka dyslximässan. Vi lider båda av detta "handikapp" Det ska bli kul att möta så många likasinnade och få höra hur andra löst sina problem. Jag har lärt mig med åren hur jag ska fixa många problem men Camilla som fortfarande är så pass ung kan ha nytta av att tala med andra.

Det kommer nog en resume av hur mässan var senare idag.

Av Michael - 22 september 2007 00:07

Robban och Lena kom förbi med lite godsaker och en blomsterkvast. Vi hade en riktigt trevlig stund med prat, ost och vin.

Av Michael - 21 september 2007 20:22

Kvällen blev så bra som jag hoppats. Lite regn kom det ner i slutet av grillningen men vem bryr sig? Två Samuel Adams hann ner innan köttet var klart. Lägger upp lite bilder bara för att. 

Av Michael - 21 september 2007 16:34

Så kom den då till slut, fredag eftermiddag. Klockan är snart fem och då bär det iväg hemåt. Ska förbi systembolaget och handla lite vin, tänkte ta fram grillen ikväll och grilla på lite biffar. Vädret verkar ju lovande och jag vill inte avsluta sommare ännu.


Vinet som jag har i åtanke att handla är ett kanonvin som fått helt fel pris på systembolaget, borde kosta minst det dubbla. Anledningen till detta är druvan petit verdot som räknas som en "skräpdruva" och används mest till utfyllnad i viner. På ett ställe i världen är betingelserna utmärkta för denna druva och det är i South Eastern Australia. Men pga sitt ryckte så värderas inte druvan högre där heller.

Av Michael - 21 september 2007 11:25

Imorse så kom en delegation ner till min plats och bad mig komma ut i köket en stund. Väl där stämde man upp i allsång "ja må han leva" samt ett fyrfalligt hurra :-)


Två flaskor vin överlämnades, ett amarone och en gallo (båda är lite av favoriter) Efter att jag tackat alla så blev det tårtätning. Jag kan inte låta bli att känna mig lite rörd över uppvaktningen.

Senare ringde min chef på andra kontoret och sa att han bokat ett rum på måndag eftermiddag för fortsatt firande.

Ovido - Quiz & Flashcards