Alla inlägg under december 2007

Av Michael - 24 december 2007 10:13

Så blev det då äntligen julafton, granen står så vacker i vardagrummet. Susanna och Camilla klädde den igår kväll medan Inger och jag fixade det sista med skinkan. Årets skinka var precis lika god som de vi haft tidigare och med en öl och en kall nubbe så startade julen på allvar. Idag så ska vi hämta en korg med allehanda gott i till min mor och ett traditionellt besök hos Robban och Lena kommer också att ske under förmiddagen. Lunchen kommer att bli av det lättare slaget och vid 15 tiden kommer svärföräldrarna som vanligt.


Jag ska försöka blogga lite under kvällen så att det mesta av dagen kommer på pränt.


Läs även andra bloggares åsikter om julafton, julgran, jul, klappar, presenter

Av Michael - 23 december 2007 10:08

och bilda en ideell förening. På så sätt kan man idka välgörenhet åt sig själv helt lagligt i detta land. Jag måste säga att det verkar helt sjukt. Man kan stifta lagar mot vad sjutton som helt i landet Sverige men detta har man ingen lösning på. Man tar sig för pannan och inser att svenska folket snart inte komme att ge någonting till de insamlare som står med bössan i handen och ber om ett bidrag.


Ett litet citat från artikeln på SVD.se


"Bara femton kronor av varje insamlad hundralapp gick till ändamålet. Det tyckte polis och åklagare i Stockholm var för lite och drog Cancer- och Barnhjälpens ordförande inför domstol.

–Jag tyckte att jag fick fram att insamlingen var ett sätt att försörja sig, eftersom så oerhört lite gick till ändamålet, säger Gunilla Carlson, vice chefsåklagare på Ekobrottsmyndigheten.

En stor del av de insamlade miljonerna hade gått till ord­förandes lön. Ändå friades han från bedrägerianklagelserna i både tingsrätt och hovrätt. Motiveringen i fjolårets dom var densamma som SvD beskrivit i våra granskande artiklar – det finns idag ingen lagregel som säger hur mycket av insamlade pengar som ska gå till ändamålet. Den organisation som åtminstone ger någon liten del vidare som ­bidrag, klarar sig."


Finns bara ett ord för detta SKAMLIGT!!



Läs även andra bloggares åsikter om insamling.ideella, föreningar, bluff, bedrägeri, lagar

Av Michael - 23 december 2007 10:03

Idag så ska huset städas, bilen tvättas, skinkan fixas, granen kläs. Som ni ser så är det en "busy day". Vi är fyra stycken som hjälps åt så jag räknar kallt med at tkunna ligga på favoritplatsen i soffan med ett glas någongång runt halv fyra i eftermiddag.


Återkommer med en utförlig rapport från soffan senare.


Läs även andra bloggares åsikter om julstök, städning, julskinka, biltvätt



Av Michael - 22 december 2007 15:56

Så där ja, nu är köttbullarna trillade och stekta. Huset doftar nu av kakbak (mums). Det börjar kännas mer som jul nu. Rimfrosten utanför ger sken av att vara snö och det lyser upp lite i allafall. Efter att bakningen är klar så ska två kycklingar in i ugnen. Det blir stekt kyckling med sallad och vin till kvällen. Imorgon tar julstädningen vid och efter det ska  Camilla och undertecknad åka och spola av bilen. Det är inte klokt hur skitig den är nu.


Av Michael - 22 december 2007 08:37

slutade jobbet klockan 14 för att ta mig mot Örebro. Hämtade upp hustrun vid hennes jobb sen bar det av. Jag tror inte det finns någon tråkigare väg än den som går mellan Västerås och Örebro. Nåväl när vi kom dit så skulle det packas ner kläder och prylar som skulle med hem till föräldrahemmet och medans damerna var sysselsatta med detta så skulle jag byta bläckpatron i Susannas skrivare. Det gick bra till en början men när jag skulle testköra den så löpte inte pappret ner i själva skrivaren. Det visade sig att det låg ett gäng hårspännen och en hårsnodd i den??? Om jag anstränger mig riktigt hårt så kan jag nästa fatta hur man tänker när man lägger dessa saker så att dom har en chans att ramla in i skrivaren, men bara nästan. Ok det hela slutade med att den inte funkade alls och då sket jag i det hela och tog resväskan med kläder och prylar och gick till bilen. Varför ska jag bry mig när ingen annan gör det?

Väl hemma så bakade vi pizza och satt sedan på olika håll i huset och slappade.


Idag så ska sista julmaten inhandlas och köttbullar ska tillagas av mig :-)

Resten av familjen ska baka ,,,,, huvva va tråkigt

Av Michael - 21 december 2007 10:28

Såg ett program på kanal 5 igår som hette Galen i jul. Det var en Amerikansk dokumentär från 2006. En titt på det växande fenomenet med juldekorationer och möten med människor som tävlar med sina grannar om vem som kan skapa den mest storslagna och spektakulära julbelysningen. Vi möter bland andra Kenny Irwin som älskar julen och har fem miljoner ljus i sina överdådiga juldekorationer och även har en nästan 20 meter hög jultomte på taket. Företeelsen växer över hela världen och bara i USA spenderades förra året mer än åtta miljarder dollar på inköp och användning av julljusdekorationer.


Programmet går i repris på julafton klockan 15 i kanal 5 för den som bara måste se. Har hämtat ett litet antal bilder från nätet som visar vidden av det hela.

Det finns en sidan som rankar det hela som heter Tacky awards, där kan man se vem som vann i år


Läs även andra bloggares åsikter om julljus, christmas maniac, dekoration, julpynt

Av Michael - 20 december 2007 14:57

eller inte...


SVD.se

Varning för svenska pepparkakor  

Resenärer fast på Arlanda 


AFTONBLADET.se

Fuskskinkor 


Det artar sig att bli en trevlig helg :-)



Av Michael - 19 december 2007 16:56

Läser på Aftonbladet.se om Liza Minelli och varför det blev som det blev. Alla som blir förvånade räcker upp en hand. Damen har ju varit en wino de senaste trettio åren så varför trodde man nu att det skulle gå bra? Kanske hoppades man på Carolas helande hand Hahahahahahaha!!!!


Ja jösses vilken komik. Att folk vågade boka biljetter till hennes framträdande tyder på modigt leverne eller pure stupidity.



Läs även andra bloggares åsikter om liza, minelli, wino, carola

Ovido - Quiz & Flashcards