Alla inlägg under december 2007

Av Michael - 19 december 2007 11:55

Detta var riktigt coolt!


Läs även andra bloggares åsikter om glas, balans, tandpetare, eld

Av Michael - 18 december 2007 21:04

Hur tänker icahandlare? Här har en "skandal" uppdagats och ICA sammankallar alla handlare till ett stormöte i Stockholm för att styra upp verksamheten. Men vad händer? Jo en idiot till icahandlare i Uppsala packar om köttfärs och märker om den. Hur korkad får man vara? Det kommer inte att bli lätt för ICA att återställa sitt rykte. Det kanske är dags att förbjuda affärpackad köttfärs och bara tillhandahålla så kallad Hilton packad.


Läs mer på SVD.se


Läs även andra bloggares åsikter om köttfärs, ica, handel, ompackning

Av Michael - 18 december 2007 16:14

byggjobbare, ska man anlita en byggjobbare idag så ska han (oftast en han) ha hutlöst betalt (vitt) för att man ska backa och betala svarta pengar istället. Men att betala svart blir inte så mycket billigare samt att man inte kan ställa krav på byggjobbaren att rappa på med bygget. Nu kan man snart anlita östeuropesika byggjobbare och få ett kvalitetsjobb för en överkommlig peng.

Byggfacket bet sig själva i rumpan då man satten det Lettiska företaget Laval i blockad (sedmera konkurs). Jag tycker att fackföreningarna i Sverige har lite för stor makt. Man är nog mest rätt för att den egna vinsten (genom fackföreningsavgift) ska minska.


Genom att vi har en fri marknad inom EU så är det väl naturligt att lönerna sätts på en nivå som är brukligt i det land företaget kommer ifrån. Jag tror inte en svensk byggnadsarbetare skulle arbeta i t ex Lettland med en lön som är gängse i Lettland.


Läs i SVD.se vad Littorin tycker samt andra reaktioner



Läs även andra bloggares åsikter om blockad, eu dom, byggnads, laval, lettland

Av Michael - 17 december 2007 21:40

Idag fick man bekänna färg, massor av jobb, så mycket att man inte hann göra någonting privat såsom blogga,fetsurfa etc etc.


Har ikväll installerat PC suit från SonyEricsson på min bärbara pc men eftersom det inte var vad jag ville ha så skulle jag avinstallera skite. Gick det bra? I helvete heller, det tjatas om att jag måste vara administratör för att ta bort programmet... JAG ÄR ADMINISTRATÖR!!! Ibland blir jag bara så trött.


Nu är det CSI NY så bloggen slutar här


Läs även andra bloggares åsikter om arbete, sonyericsson, pc suit, skräp

Av Michael - 16 december 2007 20:01

Efter att ha slappat under förmiddagen så satte Inger och jag fart. Vi lyckades fixa julklappar och julmat så nu är en stor börda avverkad. Efter en sen lunch så fixade Inger och Camilla godiset till julen så vad som återstår är baket av småkakor men det kommer att ske nästa helg då Susanna är hemma hos oss igen. Själv som kommer jag att göra köttbullar, julköttbullarna måste göras av mig då resten av familjen inte vet hur man tillreder köttbullar lika goda som mina :-)



Läs även andra bloggares åsikter om godis, julklappar, köttbullar

Av Michael - 15 december 2007 23:22

hos oss med grannarna. En trevlig tillställning med glögg och peppakaka sen buffé med vin. Man kunde välja mellan rött och vitt vin (Mauro). Efter detta så åkte whiskeyn fram. Bowmore, Bruichladdich och Highland Park. Alla sorter gick ner med god aptit. Efter ett par timmar så ville alla se bilder från vår resa till Kalifornien så jag kopplade datorn till tv´n och visade alla bilder vi har (lite över 500 stycken).

Runt klockan 23 så gick alla hem utom barnen som blev kvar till .... ja klockan är nu 23.31 och de ser inte ut att vilja gå hem ännu ;.).


Själv så känner jag mig lite berusad efter allt vin och bruichladdich, men imorgon är man i fin form igen.


Läs även andra bloggares åsikter om glögg, whiskey, grannar, advent, trevligt

Av Michael - 14 december 2007 14:34

bland det värsta/bästa jag sett

Av Michael - 14 december 2007 12:41

Läste på svd.se om snusket på krogarna i Stockholm. Den tanke som först flög in i skallen på mig var, är vi för petiga i sverige med hygienen? Vi reser utomlands och äter med god aptit mat som tillagas i kök som skulle få vilken svensk hälsoinspektör att få blödande magsår. Men sen efter att ha läst hela artikeln så är det en annan tanke som dyker upp. Man skriver följande:

Men miljöförvaltningen har de senaste två åren fått allt mindre tid till oanmälda inspektioner. Detta till följd av en ny livsmedelsförordning. I stället lägger inspektörerna sina resurserna på föranmälda besök.

– Vi är ganska hårt pressade men hoppas kunna göra fler oannonserade kontroller framöver. I ett inledande skede har vi tvingats prioritera klagomål och rutinkontroller, säger Lennart Norring till SvD.se.

Den tanke som slår mig är då, varför ska man ha föranmälda inspektioner? Även ett barn fatta att det kommer att vara städat och snygg den dagen inspektören kommer. Att det är så framkommer tidigare i artikeln:

Parallellt med de oanmälda kontrollerna i november gjorde miljöförvaltningen även föränmälda besök. Där var resultaten betydligt bättre - endast 10 procent underkändes.

Kanske ligger sanningen eller den verklighet som vi kanske ska acceptera någonstans mittemellan, nämligen att vi tillåter lite skit i hörnen och bara har oanmälda kontroller.


Läs även andra bloggares åsikter om miljöförvaltningen, krogsnusk, renlighet


Skapa flashcards