Direktlänk till inlägg 1 januari 2008

Förbjud fyrverkerier

Av Michael - 1 januari 2008 16:07

skriks det ut på olika ställen på nätet. Anledningen till detta är alla som skadat sig av fyrverkeripjäser. Nu tycker inte jag att man ska förbjuda dessa utan jag inser att de som blivit skadade hade sluppit det om dom hade använt insidan på skallen. Man går inte fram till en pjäs som inte exploderat, man smäller inte fyrverkerier när man är full, man smäller inte fyrverkerier bland folk utan håller det säkerhetsavstånd som står i beskrivningen. Svårare än så är det inte. Om det skulle dyka upp ett förbud att sälja fyrverkerier så kommer hemmabomberna att öka dramatiskt och det vet inte jag om det är bättre.


Nyår i korthet på


SVD.se

VLT.se

Aftonbladet.se


Läs även andra bloggares åsikter om fyrverkerier, nyår, smällare, misshandel

 
 
Ingen bild

Anders

1 januari 2008 21:01

Räcker det inte med att unga killar numer , också, skjuter raketerna mot människorna förutom att de för - oxå - ett djävla liv. Med vilken rätt har man tagit sig då man i tre-fyra veckor(minst) terroriserar livet för alla de som inte njuter av bombkrevader i öronen - kroniskt(efter kl 15.00 då de vaknar och börjar tända på) och att folk de facto är rädda. Michael har inte förstått folks rädsla, så han är ett utmärkt korkat exempel på varför nästa nyår ska bli befriat från denna ljudterror. Nu kommer det bli politiska beslut och då kan ju denna Michael bygga egna bomber, han hotar med det, vilket hot?Herregud när ska alla dessa unga cowboys bli mogna män?

 
Gester

Gester

1 januari 2008 21:27

Nja tror inte det faktiskt. För hemmabomber brukar ha en viss förmåga att smälla av så de skadar de som tillverkar dem bara. Och de brukar vara ungefär lika smarta som den som inte kan hantera raketer på offentlig plats. Så ett förbud skulle drastiskt minska det som händer nu. Du tror väl inte att snorungar inte vet vad de gör när de siktar på hus eller in i människosamlingar eller på brandmän för den delen. Tvärtom de vet mycket väl vad de gör. De vill skada och ställa till elände. Så förbjud skiten bara eller reglera det kraftigt. Eller tycker du vi skall låta alla människor köpa vapen fritt?

http://www.gester.se

 
Ingen bild

50-taggaren

1 januari 2008 23:19

Jag ser med sorglig min att analfabetism utbreder sig i landet, för inte är väl de två som kommenterat mitt inlägg bara dumma i huvudet?
Som jag skrev så är det bara att följa instruktionerna så kommer ingenting att hända om det inte är fabrikationsfel. Jag vill också meddela att jag är glad att kallas grabb, inte dåligt när man fyllt 50.

 
Ingen bild

Zippo

2 januari 2008 00:22

Man skall väl inte lägga sig i då ämnet verkar vara en veritabel krutburk i sig.

Men nu kan jag inte låta bli.

"bygga egna bomber, han hotar med det"
Ser ingen hot om det någonstan...bara ett krasst konstaterande om att det kommer att bli så.

/Zippo

 
Ingen bild

TL

2 januari 2008 01:01

"Nu tycker inte jag att man ska förbjuda dessa utan jag inser att de som blivit skadade hade sluppit det om dom hade använt insidan på skallen."

Det känns som du kraftigt missförstått vad detta handlar om. Det handlar inte först och främst om att folk kan skada sig själva, utan att dom riskerar att skada ANDRA totalt oskyldiga. Tillexempel pjäser som flyger in i någon, eller krossar ett fönster, sätter eld på något. Ett annat viktigt skäl är nedskräpningen.

Sen måste jag bara säga att följa instruktioner är jätteviktigt. Men gör tioåringar det alltid tror du? Eller folk som druckit en hel kväll och aspackade går ut för att smälla lite vid midnatt?

Det är ovanstående som gör att folk vill förbjuda fyrverkerier.

 
Suzie

Suzie

2 januari 2008 09:41

Nu tror jag inte heller att det kommer lösa något att totalförbjuda raketer. Snarare tvärt om. Dessutom dessa barn/ungdomar ska väl inte ens ha raketer. För om jag inte minns fel så är det väl 18 årsgräns på smällare samt raketer? Eller har jag fel? Då ligger väl mycket av ansvaret på den egna individen och dess föräldrar? Nej statlig klåfingrigt inblandning är verkligen ingenting som löser det hela. Dessutom egengjorda smällare känns ju rent spontant som de är värre och riskerar att skada långt många fler än den som tillverkade den.

http://susannalarsson.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Michael - 18 april 2010 12:08

to the fucking vulcano.

Av Michael - 8 april 2010 15:40

att jobba, nästa fredag lättar vi äntligen från Arlanda/Sverige mot järva mål i landet i väst.. nej inte Norge :-) Två nya resväskor måste inhandlas sen är nog allt klart... hoppas jag. ...

Av Michael - 1 mars 2010 07:28

Tjohej!! Här går det undan, bokade 4 vip biljetter till Univesial studios, man vill ju "ride in style" och när jag ändå hade farten uppe så bokade jag bord till hustruns 50-årsdag som kommer att avnjutas på pier 39 i San fransisco. ...

Av Michael - 25 februari 2010 15:38

Blev en chevrolet trailblazer, så får man plats med all packning. Nu väntar vi bara på att den här jävla snön ska försvinna. Inte för att jag tror att Zippo ska komma lättare till jobbet i Stockholm (jag gillar att han har ett hellsicke). ...

Av Michael - 29 januari 2010 22:37

blir det väldigt sporadiskt med postningar här. Info: Biljetter till "the california tour" fixade, biljetter till Alcatraz fixade. Kvar att fixa hyrbil av större modell (typ långtradare). Nu gäller det bara att jobba på ett par veckor till. Lite plan...

Skapa flashcards