Alla inlägg under januari 2008

Av Michael - 17 januari 2008 13:23

advokat Leif Silbersky kommer att överklaga domen. Han är missnöjd med att tingsrätten utdömt ett kollektivt ansvar för 16-årigens död.


Efter att ha läst SVD.se så börjar man fundera hur han tänker.


"Vi är missnöjda med att tingsrätten inte beaktat att min klient själv blev attackerad och svårt skadad. Han handlade bara utifrån den situation han hamnade i, säger advokat Leif Silbersky till TT"


Ok öga för öga gäller för herr Silbersky. Om någon gör dig något så tycker han att du kan ge igen med dubbel kraft (minst)


" Min klient är den ende av de åtalade som erkänt att han utdelat en spark på bröstet. Det har ingenting med ansiktet att göra och ändå får han bära en del av ansvaret för att 16-åringen avlidit, fortsätter Silbersky."


Fanns det någon som trodde att 16-åringen skulle säga "Ja jag sparkade honom i huvudet flera gånger. Att han överhuvudtaget sparkade visar att han har våldstendenser.

Läs även andra bloggares åsikter om leif silbersky, kungsholmen, domar, ungdomsvåld


Av Michael - 16 januari 2008 13:29

Ska man ta det som ett skämt? Uttalanden som " Min första tanke var: Hur ska vi kunna gå vidare med det här och hur ska jag kunna sjunga duett med honom?" följt av "Det beslutades att 42-åringen skulle få fortsätta turnén, bland annat därför att barnflickan inte ville göra polisanmälan. Häggkvist fortsatte att sjunga duett med honom, men ville inte hålla honom i handen på scenen." Jag menar, vet man om att personen begått en våldtäkt under turnén så ser man väl till att den personen inte medverkar längre. Det är ju svårt att anmäla brottet då offret själv inte ville men man kan ju sätta ner foten själv och vägra befatta sig med gärningsmannen.


Läs förhöret på SVD.se

Läs även andra bloggares åsikter om tito, beltran, carola, förhör, våldtäkt


Av Michael - 16 januari 2008 11:23

Kunde man väl ge sig den på att kyssa Peter Settman är som att be om en sjukdom :-) :-) Läser i SVD-se att Charlotte Kalla har fått en bakterieinfektion. Det är väl det som kallas Settmanpriset .... Say no more.


Om Peter ska vara värd för idrottsgalan nästa år så kommer vi att se toppidrottare sitta med munskydd. 



Läs även andra bloggares åsikter om Kalla, charlotte, settman, bakterie, infektion, skidor

Av Michael - 14 januari 2008 22:05

upp klockan 05:10 och 05:30 på väg till Stockholm. Idag var det lite mer folk ute på vägen så det tog lite längre tid. Väl på jobbet så var det bara att sätta igång med att ta fram dagens jobb. Tur som vi hade var det inte mycket att göra idag så jag hade tid att gå på de möten som jag blivit bokad till.


Till lunch så åt jag indisk mat, gott!

Eftermiddagen gick snabbt och smidigt och klockan 15:45 vändes nosen på bilen hemåt igen.


Kvällen fördrevs på gymmet, jag skriver fördrevs för det var så in i helsike med folk där. Tänk vad nyårslöften kan ställa till med. Bokade samtidigt upp ett spinningpass nästa måndag. Jag berhöver komma igång med cykling för att klara energitrampet i maj.


CSI NY var riktigt bra ikväll, ett av de bättre avsnitten som visats.


Läs även andra bloggares åsikter om friskis, gym, träning, måndag


Av Michael - 13 januari 2008 20:24

skit. Först så är dom anklagade för dödsmisshandeln och nekar kategorioskt all inblandning trots vittnen. Sen döms fyra av fem för grov misshandel.


SEN!!! Läser man i SVD.se att dom är ute i samhället och inte nog med det som fortsätter bete sig som dom skithögar dom är.

Vad är det med det svenska rättsväsendet som gör att det inte blir något straff när man begår brott? Hur kan det komma sig att fångar klagar över förhållanden i fängelser när dom efter ett antal vändor borde veta precis hur det är där.


Nej, sluta dalta med buset och inför korta fängelsestraff för förstagångsbuset, lås in dom i isolering i tre dagar första gången utan möjlighet att träffa någon, läsa tidningar eller använda radio/TV. Upprepas brottet så dubblar man tiden de fyra följande gångerna. Efter det så finns ingen förmildrande omständighet.



Läs även andra bloggares åsikter om brott, straff, puckon, ungdomar

Av Michael - 13 januari 2008 19:59

julegranen kastas ut ut ut. Härliga tider strålande tider. Äntligen blev man av med allt jultjafs och kan ställa in sig för det mentala våren. Vädret ute ser riktigt bra ut, plusgrader, grön gräsmatta, who can ask for more.


Det blev inget bloggande igår då tiden inte fanns. Vi var och hälsade på Agge och Pelle. Vi blev bjudna på lunch och vi hade riktigt trevligt, så trevligt att det blev stressigt hem på kvällen. Efter att ha störtat in på ICA Maxi och handlat råvaror för kvällens måltid så var det bara att sätta igång och laga mat när vi kom hem.


Vi tog ett vin från vinkällaren igår. Det blev en La Quercia Barbera d'Asti. Det var ett robust vin med en bra balans mellan syra och taniner. Vinet kom till sin rätt med Mustig ox- & chiligryta med limemarinerade bönor. Jag tror dock att vinet vinner på att lagras tills nästa år.


Läs även andra bloggares åsikter om La Quercia Barbera d'Asti, köttgryta, knut, våren




Av Michael - 11 januari 2008 11:01

Igår så inhandlades det fyra nya flaskor till källaren. Efter lite tänkande så blev det La Quercia Barbera d'Asti 2004 . En av dessa ska avsmakas imorgon kväll medans de övriga tre ska få ligga till sig till nästa år. Det ska naturligtvis skrivas protokoll imorgon så att man kan gå tillbaka och se om det utvecklat sig på ett behagligt sätt eller inte.


Läs även andra bloggares åsikter om La Quercia Barbera d'Asti, vin, vinkällare, provning




Av Michael - 9 januari 2008 18:48

Nu står flaskställen på plats och alla rören kommer nog att vara fyllda inom en inte allt för lång framtid. Det finns plats för 48 flaskor och det bästa med detta system är att man kan bygga på om det blir trångt.


Läs även andra bloggares åsikter om vinreoler, vinställ, vin, vinkällare

Ovido - Quiz & Flashcards