Alla inlägg under januari 2008

Av Michael - 1 januari 2008 15:03



Sitter här i soffan på årets första dag och försöker tänka tillbaka på året som gått. På arbetsfronten har det skett en hel del förändringar vilket föranlett mer arbete för mig och den grupp jag tillhör, det känns som om ledningen inte har riktigt koll på hur verkligheten ser ut och vad deras beslut innebär för oss. Detta har fått till följd att jag söker nytt jobb och jag hoppas att det blir napp på mina förfrågningar i år. Mer då? Jo våren var kort och hyfsat varm vilket i sin tur gjorde att sommaren blev kort och kom väldigt tidigt.

Semestern tillbringade vi på Öland, det var alla i familjen plus Sophie som är Camillas kompis och vår granne. Vi hade bra väder hela veckan så vi kunde inte klaga, däremot så blev det inget bad i havet för min del utan jag höll mig till poolen. Inte för att vattnet var varmare där utan för att jag hatar att gå i när det är långgrunt och kallt i vattnet. Jag vill helst bara hoppa i och ta smällen fort och skoningslöst.

Efter semestern så jobbade jag tre veckor sen var det dags för det långa färden västerut. Jag fyllde femtio den fjärde september och jag hade bokat mina drömmars semester nämligen en resa till Kalifornien och där bila runt i en Ford Mustang cab.

Början på resan blev sådär kan man säga, vi blev sittande på Arlanda nästan hela dagen inna flighten blev (som vi alla redan visste) cancelerad. Efter en hel del väntande så blev vi ombokade till Frankfurt samma kväll och klockan 19:00 var det take off.Dagen efter skulle det flygas till Los Angeles med ett Lufthansaplan. Nu var det nästa sak som försökte stoppa min resa. När vi skulle gå genom gaten så gick Inger först och hennes pass scannades utan problem. You guest it, mitt pass skulle självklart jäklas och inte fungera i scannern och när flicksnärtan bakom disken sa "your passport is not valid" så insåg hon i samma ögonblick som hon sa det att hon upplevde en "nära döden upplevelse". Efter att hon testat fem gånger så bestämde sig mitt pass för att samarbeta och vi kom iväg.
Hur det var på resan finns bra dokumenterat i tidigare inlägg på denna blogg (se september).

Väl hemma igen så kom hösten snabbt men den höll på länge, det kom lite snö i oktober/november men den försvann snabbt och hösten var tillbaka. Idag på årets första dag så har det kommit ner snö och det ligger några millimeter på backen.

Hur var då slutet på året? Jo jobbig, det känndes som man sprang i ett ekorrhjul. Man blev aldrig riktigt klar med ett jobb innan nästa var över en. Detta påverkade också familjerelationen och det var lite spänt till och från hemma. Detta kommer inte att ske 2008 för mitt löfte för året är att inte gräva ner mig i arbetet utan prioritera familjen.

Julafton firades som vanligt med svärföräldrarna hemma hos oss med julmat och allt som hör där till och på juldagen så var vi traditionsenligt hemma hos min mor. Där fick vi älggryta serverad med ett mustigt rödvin (som jag glömt namnet på), det smakade bra efter all julmat som man stoppat i sig.

Nyårsaftonsfirandet blev familjärt och mycket trevligt, vi åt en trerätters meny (se december) och klockan 22 gick vi över till grannen med skumpa och en fyrverkeritårta modell större under armen.
Där blev det ostbricka och rödvin, pistagenötter, chocklad och en massa annat godis. Tack för en trevlig avslutning på året Lars och Ankan.

Nu har vi alltså 2008 och vad kan vi förvänta oss av det året då? Massor av nya grejjer hoppas jag, men det kommer jag att blogga om under året.



Läs även andra bloggares åsikter om 2007, minnen, 50, år, jul, nyår, amerika, öland

Skapa flashcards